5 Vinkkiä muuttopalvelua käyttävälle

By 3.11.2015 Blogi No Comments

Muuttopäivä on meistä useimmille hyvin stressaava ja siksi myös kyseisen päivän ilmapiiri tuppaa olemaan kovin kireä. Seuraavat vinkit auttavat välttämään isoimmat ongelmat jo ennakkoon jottei muuttoavulle tarvitse antaa turhaan huonoa palautetta, ja omakin mieli lepää rauhassa.

1. Valitse muuttofirmasi hyvin. Muuttoalalla on usein kovinkin karu maine, mutta sinne mahtuu sekä hyviä että pahoja tyyppejä. Hinta on usein vain yksi tekijä monesta, ja usein kannattaakin kysyä palautetta firman edellisiltä asiakkailta tai omilta ystäviltä, jotka ovat käyttäneet muuttopalveluita.

2. Ennakoi. Mieti logistiikkajärjestelyjä etukäteen. Käy valmiiksi katsomassa onko muuttoautolle parkkitilaa, ja ilmoita talon ilmoitustaululla muutosta, jotta muut asukkaat ymmärtävät jättää hissin käyttöösi ilmoitetuksi ajaksi. Muista myös ilmoittaa muuttofirmalle jos sinulla on erityisen suuria tai painavia kalusteita, jotta he osaavat varautua tarpeeksi isolla miehityksellä.

3. Kerro muuttajille mikä on arvokasta. Helpoin tapa välttää vahinkoja on kommunikoida särkyvimmistä tavaroista muuttajien kanssa jotta he osaavat noudattaa ylimääräistä varovaisuutta.

4. Nimeä laatikot. Kirjoita muuttolaatikoihin valmiiksi, mitä ne sisältävät. On paljon helpompaa aloittaa järjestelyt muuton jälkeen kun tavarat ovat valmiiksi hyvässä järjestyksessä ja oikeissa huoneissa. Muista tarkkuus, sillä esimerkiksi tussilla sutaistu ”Hemmon huone” ei todennäköisesti kerro muuttomiehillesi juuri mitään.

5 Siirry suosiolla pois tieltä. Olisi varmasti mukava toimia seremoniamestarina, mutta ammattilaiset kyllä osaavat hommansa. Älä turhaan kerro heille miten muuttoauto pakataan tai tunge sinne kyytiin ellei sinua varta vasten sinne pyydetä. Anna heille työrauha, niin koko muutto sujuu varmasti tehokkaammin.

Jaa kommenttiosiossa sekä positiiviset että negatiiviset kokemuksesi muutoista! Olisiko näistä ollut tapauksessa apua, vai oletko soveltanu jotain omia kikkojasi muuttostressin helpottamisessa?

Lähde: Realtor Magazine 

Pyydä Ilmainen Arvio asunnostasi! Lähetä