6 syytä omistaa koti

By 2.11.2015 Blogi No Comments

Oman kodin omistamisessa on monia hyötyjä verrattuna vuokraamiseen. Katso löytyykö listalta jotain mitä olet itsekin pohtinut!

1. Arvonnousu. Historia todistaa, että asuntojen arvo on noussut jo pitkään ja vakaasti. Lukuisista huonoista asunnonmyynnin vuosista huolimatta keskivertoisen perheasunnon hinta on noussut Suomessa tänäkin vuonna, pääkaupunkiseudulla jopa 11,3 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Jatkuvan kovan kysynnän arvellaan vain nostavan tätä lukua.

2. Pääoma. Vuokraan laitettua rahaa et tule näkemään enää ikinä mutta lyhentäessäsi lainaa sijoitat koko ajan asuntoosi.

3. Säästöt. Samalla kun sijoitat rahaa asuntoosi, toimii sen arvonnousu ikään kuin korkona. Kun joskus myyt kyseisen asunnon, saat sijoittamasi rahat ja vielä myyntivoiton päälle!

4. Ennakoitavuus. Vuokrasi saattaa nousta kontrolloimattomasti elinkustannustasoindeksin mukaan mutta asuntolainaan voit valita pysyvän koron ja lyhennyserät joten asumiskustannukset saattavat jopa tippua ajan myötä.

5. Vapaus. Kotisi on linnasi, joten ota siitä kaikki irti tekemällä siitä juuri sinunlaisesi kaikkine sisustuselementteineen.

6. Vakaus. On hyvin todennäköistä että tulet viettämään pitkän aikaa omistamassasi kodissa. Sinulla on siis hyvät mahdollisuudet tutustua lähialueeseen ja naapureihin, ja voit luoda korvaamattomia kontakteja ajan myötä!

Oletko samaa mieltä, tai puuttuuko listasta jotain olennaista! Jätä kommentti jotta muistamme lisätä pointtisi uusiin artikkeleihin!

Pyydä Ilmainen Arvio asunnostasi! Lähetä