Category Archives: Blogi

5 Vinkkiä muuttopalvelua käyttävälle

By | Blogi | No Comments

Muuttopäivä on meistä useimmille hyvin stressaava ja siksi myös kyseisen päivän ilmapiiri tuppaa olemaan kovin kireä. Seuraavat vinkit auttavat välttämään isoimmat ongelmat jo ennakkoon jottei muuttoavulle tarvitse antaa turhaan huonoa palautetta, ja omakin mieli lepää rauhassa.

1. Valitse muuttofirmasi hyvin. Muuttoalalla on usein kovinkin karu maine, mutta sinne mahtuu sekä hyviä että pahoja tyyppejä. Hinta on usein vain yksi tekijä monesta, ja usein kannattaakin kysyä palautetta firman edellisiltä asiakkailta tai omilta ystäviltä, jotka ovat käyttäneet muuttopalveluita.

2. Ennakoi. Mieti logistiikkajärjestelyjä etukäteen. Käy valmiiksi katsomassa onko muuttoautolle parkkitilaa, ja ilmoita talon ilmoitustaululla muutosta, jotta muut asukkaat ymmärtävät jättää hissin käyttöösi ilmoitetuksi ajaksi. Muista myös ilmoittaa muuttofirmalle jos sinulla on erityisen suuria tai painavia kalusteita, jotta he osaavat varautua tarpeeksi isolla miehityksellä.

3. Kerro muuttajille mikä on arvokasta. Helpoin tapa välttää vahinkoja on kommunikoida särkyvimmistä tavaroista muuttajien kanssa jotta he osaavat noudattaa ylimääräistä varovaisuutta.

4. Nimeä laatikot. Kirjoita muuttolaatikoihin valmiiksi, mitä ne sisältävät. On paljon helpompaa aloittaa järjestelyt muuton jälkeen kun tavarat ovat valmiiksi hyvässä järjestyksessä ja oikeissa huoneissa. Muista tarkkuus, sillä esimerkiksi tussilla sutaistu ”Hemmon huone” ei todennäköisesti kerro muuttomiehillesi juuri mitään.

5 Siirry suosiolla pois tieltä. Olisi varmasti mukava toimia seremoniamestarina, mutta ammattilaiset kyllä osaavat hommansa. Älä turhaan kerro heille miten muuttoauto pakataan tai tunge sinne kyytiin ellei sinua varta vasten sinne pyydetä. Anna heille työrauha, niin koko muutto sujuu varmasti tehokkaammin.

Jaa kommenttiosiossa sekä positiiviset että negatiiviset kokemuksesi muutoista! Olisiko näistä ollut tapauksessa apua, vai oletko soveltanu jotain omia kikkojasi muuttostressin helpottamisessa?

Lähde: Realtor Magazine 

6 syytä omistaa koti

By | Blogi | No Comments

Oman kodin omistamisessa on monia hyötyjä verrattuna vuokraamiseen. Katso löytyykö listalta jotain mitä olet itsekin pohtinut!

1. Arvonnousu. Historia todistaa, että asuntojen arvo on noussut jo pitkään ja vakaasti. Lukuisista huonoista asunnonmyynnin vuosista huolimatta keskivertoisen perheasunnon hinta on noussut Suomessa tänäkin vuonna, pääkaupunkiseudulla jopa 11,3 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Jatkuvan kovan kysynnän arvellaan vain nostavan tätä lukua.

2. Pääoma. Vuokraan laitettua rahaa et tule näkemään enää ikinä mutta lyhentäessäsi lainaa sijoitat koko ajan asuntoosi.

3. Säästöt. Samalla kun sijoitat rahaa asuntoosi, toimii sen arvonnousu ikään kuin korkona. Kun joskus myyt kyseisen asunnon, saat sijoittamasi rahat ja vielä myyntivoiton päälle!

4. Ennakoitavuus. Vuokrasi saattaa nousta kontrolloimattomasti elinkustannustasoindeksin mukaan mutta asuntolainaan voit valita pysyvän koron ja lyhennyserät joten asumiskustannukset saattavat jopa tippua ajan myötä.

5. Vapaus. Kotisi on linnasi, joten ota siitä kaikki irti tekemällä siitä juuri sinunlaisesi kaikkine sisustuselementteineen.

6. Vakaus. On hyvin todennäköistä että tulet viettämään pitkän aikaa omistamassasi kodissa. Sinulla on siis hyvät mahdollisuudet tutustua lähialueeseen ja naapureihin, ja voit luoda korvaamattomia kontakteja ajan myötä!

Oletko samaa mieltä, tai puuttuuko listasta jotain olennaista! Jätä kommentti jotta muistamme lisätä pointtisi uusiin artikkeleihin!

Mistä tunnistan hyvän kiinteistövälittäjän?

By | Blogi | No Comments

Välitystoimistoja on paljon ja kiinteistövälittäjiä vielä enemmän. Kun etsit henkilöä joka pitää huolen siitä että asuntosi saadaan nopeasti myytyä, onkin vaikeutena useimmiten valinnanvaikeus. Seuraavasta listasta löydät vinkkejä, jotka varmasti auttavat sinua tunnistamaan sen oikean välittäjän!

 

1. Hyvä verkosto. Välittäjällä tai välitystoimistolla on laaja verkosto, josta voi löytyä ostaja alta aikayksikön. Tämä on yleisintä niillä välitystoimistolla, joilla on pitkä historia, jonka kautta niillä on liuta vanhoja asiakkaita jotka ovat jatkuvasti yhteydessä ja etsivät uusia kohteita, joihin investoida.

2. Vahvat mielipiteet. Ammattimaisella välittäjällä on omat mielipiteensä huoneistoista, oli kyse sitten hinnasta, kunnosta tai sijainnista. Hyvä välittäjä kertoo sinulle miten asiat ovat, mutta tulee myös sopivissa määrin vastaan vaatimuksissasi. Vältä liian itsepäisiä mutta myös pelkkiä myötäilijöitä!

3. Seuraa aikaansa. Mitä enemmän välittäjä on ajan hermolla, sitä parempi. Erinomainen välittäjä tietää kyllä ajankohtaiset trendit asuntomarkkinoilla, ja osaa käyttää niitä hyväkseen. Hänellä on selvä käsitys siitä, mikä asunnoissa vetoaa ihmisiin ja tekee myös ehdotuksia parannuksista.

4. Aika. Intohimoinen välittäjä tekee aikaa sinulle ja asunnollesi, eikä juuri välitä varsinaisista työajoistaa järjestäessä näyttöjä ja yksityisnäyttöjä löytääkseen parhaan ostajan mahdollisimman nopeasti. Kysele hänen aikataulustaan ja sinun on helppo tehdä johtopäätöksiä siitä onko hän niin joustava kun toivoisit!

5.Monipuolisuus.  Välittäjällä on tarjolla laaja kirjo erilaisia palveluita.  Esimerkiksi Asuntohelppi tarjoaa ammattivalokuvaajan, huippuvälittäjiä, sekä digi -että viraalimarkkinoinnin ammattilaisia,  sekä muita asunnon myymisen ja ostamisen palveluita kuten stailistin ja sijoitusasiantuntijan palvelut.

Kaksio, 62 000€, Karvataskunkatu 30 B, 58,5 m²

Yksiö, Rakuunatie 60 H, 72 000€, 31 m²

Yksiö, Humalistonkatu 15a G, 99 000€, 23 m²

Neliö, 142 000€, Suurpäänkatu 14, Varissuo, Rivitalo, 100 m²

Neliö, 93 000€ Pihkalankatu 1C, Varissuo, 89,0 m²

Yksiö 99 000€, Puistokatu 17 a B, 20100 Turku, 22m²

Myynnissä: Yksiö 52 700€, Pormestarinkatu 2, Turku

Käytännön neuvoja jolla saat asuntosi nopeasti myyntikuntoon.

By | Blogi | No Comments

1. Pyri tekemään kotisi tunnelmalliseksi,  viihtyisäksi ja ilmavaksi. Kukat ja monet iloiset värit esimerkiksi kankaissa luovat kodikkaan tunnelman.  Laita puutarhaan tai parvekkeelle paljon kasveja ja kukkia, mutta vältä kuitenkin kaaosta ja tavarapaljoutta sillä sekasotku saa ostajat harkitsemaan kahdesti kotisi ostamista.  Näytä että välität kodistasi ja niin tekevät perässä myös ostajaehdokkaasi.

 

2. Jos asunnossasi on autotalli, niin on parempi esitellä sitä tyhjänä koska muuten se antaa helposti ahtaan vaikutelman

 

3. Sisääntuloaulassa luo tunne siitä että asunnonkatsojat ovat tervetulleita asuntoosi, esimerkiksi levittämällä miellyttävää tuoksua. Pidä huolta että asuntosi on ilmava ja raikas jotta ilmapiiristä tulee kutsuvampi.

 

4. Muista aina laittaa valot päälle siinä huoneessa, jonne auringonvalo ei pääse ja varmistaa, että kaikki verhot ovat aina auki.

5. Siivoa myös jääkaappi ja muut kodinkoneet. Hella on tärkeä ja kannattaa harkita sen uusimista ennen myynnin aloittamista ja myös muidenkin laitteiden kuten jääkaappipakastimen uusiminen voi tehdä hyvän vaikutuksen ostajiin ja aikaansaada nopean ostopäätöksen.  Heitä pois rikkinäiset kodinkoneet,  korjaa myös vuotavat hanat ja vesijohdot ja kiillota teräksiset pinnat kuten tiskipöytä. Siivoa keittiö huolellisesti ja samoin tee kylpyhuoneesta niin siisti, puhdas ja kiiltävät kuin mahdollista. Käytä siivousalan ammattilaisen  palvelua tämän myyntisiivouksen tekemiseen jos mahdollista.

 

6. Seuraavaksi varmista, että asunnon  huonekalut ovat järjestyksessä ja eivät vaikeuta kulkemista siellä. Huonekaluja uudelleen järjestelemällä voit luoda enemmän tilaa ja kaappitilaa taas on hyvä lisätä asuntoon tarvittaessa.

 

 

7. Eläimet voivat joskus aiheuttaa pelkoja.  Kaikki asunnonostajat eivät pidä eläimistä joten  huolehdi, että lemmikkisi ovat sillä aikaa muualla kun asunnonkatsojat tulevat paikalle.

 

8. Jos olet palkannut välittäjän  suorittamaan myyntiä,  niin sinun ei pitäisi itse olla läsnä, kun välittäjä suorittaa esittelyä.  Ostajat viihtyvät pidempään esittelyssä kun he voivat vapaasti katsoa asuntoa eikä heidän tarvitse kohteliaisuussyistä varoa paikallaolevia asunnonomistajia. Kun ostajan voivat tutustua pidempään ja rauhassa asuntoon niin tutustuminen johtaa useammin myönteiseen ostopäätökseen.

 

9. Ja lopuksi, muistaa että älä turhaan aliarvio asuntoasi ja suurentele sen rajoituksia.  Muista aina  sanoa, että tämä asunto on ostajille hyvä paikka asua. Positiivisesti ajatteleva välittäjä tai itsemyyjä auttaa myös ostajaa ajattelemaan positiivisesti ja samalla ostamaan asuntosi.

Miten nopeutan asuntoni myyntiä? – Lue Asuntohelpin ohjeet!

By | Blogi | No Comments

Hyvin hoidetuille ja stailatuille asunnoille löytyy aina kysyntää.

Seuraavilla vinkeillä saat asuntosi kohtaamaan tämän kysynnän ja helpotat myyntiprosessia huomattavasti:

  1. Onko asunnossasi jo vuokralainen? Pidä huolta, että vuokralaisesi on tapahtumista ajan tasalla. Tiedottamalla ajoissa näytöistä ja välittäjien käynneistä varmistat, että vuokralaisesi pitää asuntonsa mielellään siistinä, jolloin huoneistosi näyttää houkuttelevammalta.
  2. Tunne hintataso. Tarkastele yleistä hintatasoa, ja hinnoittele huoneisto sen mukaisesti. Helpoin tapa varmistaa oikea hintataso on palkata välittäjä, jolloin saat ammattilaisen mielipiteen oikeasta hinnasta.
  3. Pidä huoneistosi ulkoasu huoliteltuna. Pienet jäljet tai säröt seinissä eivät välttämättä vaikuta asunnon varsinaiseen kuntoon, mutta ne saattavat karkoittaa uusia ostajia, jotka ovat hyvin varovaisia ensimmäisissä hankinnoissaan. Pieni pintaremontti maksaa itsensä lähes poikkeuksetta takaisin jo myynnin nopeutumisena ja korkeampina ostotarjouksina.
  4. Pidä huoli näkyvyydestä. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa! Korkeatasoiset kuvat houkuttelevat enemmän potentiaalisia ostajia, joten turvaudu rohkeasti välittämäsi tarjoamiin valokuvauspalveluihin.
  5. Ole tiiviisti yhteydessä välittäjääsi. Pyydä koruttomia mielipiteitä siitä, mikä asunnossasi mättää. On toki aina mukava kuulla kauniita sanoja omistamastaan huoneistosta, mutta myyntitilanteessa on parempi kuulla ammattilaisen oikea mielipide, ja tehdä sen mukaiset toimet.

Seuraamalla näitä Asuntohelpin vinkkejä saat huippustartin asuntosi myyntiin! Helpin tarjoamiin palveluihin voit tutustua tästä.

Välttämällä seuraavia virheitä voit säästä tuhansia euroja asuntosi myynnissä

By | Blogi | No Comments

Keskiverto myyjä sortuu noin viiteen yleisistä ”myyjän synneistä”, menettäen tuhansia euroja. Onneksi kaikki nämä virheet ovat vältettävissä sikäli kuin osaat tunnistaa ne.

1. Jätät ammattilaisen palkkaamatta. Yksin asuntoaan myyvät heräävät poikkeuksetta siihen todellisuuteen, että myynti ilman oikeita kanavia on lähes mahdotonta. Oli markkinatilanne mikä hyvänsä, tarvitset ammattitaitoa kiihdyttämään asuntosi myyntiprosessia.

2. Laiminlyöt tarvittavat korjaustoimet. Ostajat ovat nykypäivänä erittäin tietoisia, ja löytävät varmasti kaikki negatiiviset puolet kohteista joista ovat kiinnostuneet. Säästät rahaa suorittamalla tarvittavat remontoinnit ja hienosäädöt ennen kuin potentiaaliset asiakkaat ne huomaavat..

3.Kieltäydyt tekemästä tilaa. Tavaranpaljous estää ostajia näkemästä kaikkea tilaa ja rajoittaa heidän omia visioitaan huoneistosta. Kalusteet antavat asunnolle aina persoonallisuutta, mutta varmista välittäjältäsi missä menee hyvän maun raja.

4. Huoneiston myyminen tyhjänä. Vaikka liika tavara on pahasta, tyhjyys saa ostajille aikaan samankaltaisen tunteen – Näytä heille kalusteratkaisut joihin sinä olet päätynyt, niin he pystyvät visualisoimaan omia ratkaisujaan paremmin.

5. Hinnoittelet väärin. Yli -tai alihinnoiteltu huoneisto on yksi kalleimmista virheistä. Tee yhteistyötä välittäjäsi kanssa jolloin löydätte tilanteen jossa asunto ei istu markkinoilla liian pitkään, mutta ei myöskään jää harmittamaan liian halpana kauppana.

6. Annat tunteille vallan. Moni myyjä yhdistää tunnetiloja myydessään asuntonsa. Vaikka sinulla olisi rajattomasti hyviä muistoja vanhasta asunnostasi, se ei nosta sen hintaa markkinoilla suhteessa muihin asuntoihin.

7. Epärehellisyys. Rehellisyys maan perii, ja tämä pätee myös asuntojen myyntiin. Mikään ei niin varmasti karkoita potentiaalista ostajaa kuin vilpin paljastuminen.

8. Väärä ajoitus. Kysyminen ei maksa mitään! Asunnon seisottaminen markkinoilla voi olla pitkässä juoksussa kallista puuhaa, joten keskustele välittäjäsi kanssa parhaasta ajankohdasta laittaa asuntosi myyntiin.

9. Et ota selvää kaikista kuluista. Muista pitää huolta siitä että kaikki myynti -ja ostoprosessiin liittyvät asiakirjakulut kuuluvat välityspalkkioon.

Kukaan ei halua menettää rahaa huolimattomuuttaan. Pidä nämä vinkit mielessäsi niin sulava myyntiprosessi on taattu!

 

Lähde: Forbes

Pyydä Ilmainen Arvio asunnostasi! Lähetä