Käytännön neuvoja jolla saat asuntosi nopeasti myyntikuntoon.

By 19.10.2015 Blogi No Comments

1. Pyri tekemään kotisi tunnelmalliseksi,  viihtyisäksi ja ilmavaksi. Kukat ja monet iloiset värit esimerkiksi kankaissa luovat kodikkaan tunnelman.  Laita puutarhaan tai parvekkeelle paljon kasveja ja kukkia, mutta vältä kuitenkin kaaosta ja tavarapaljoutta sillä sekasotku saa ostajat harkitsemaan kahdesti kotisi ostamista.  Näytä että välität kodistasi ja niin tekevät perässä myös ostajaehdokkaasi.

 

2. Jos asunnossasi on autotalli, niin on parempi esitellä sitä tyhjänä koska muuten se antaa helposti ahtaan vaikutelman

 

3. Sisääntuloaulassa luo tunne siitä että asunnonkatsojat ovat tervetulleita asuntoosi, esimerkiksi levittämällä miellyttävää tuoksua. Pidä huolta että asuntosi on ilmava ja raikas jotta ilmapiiristä tulee kutsuvampi.

 

4. Muista aina laittaa valot päälle siinä huoneessa, jonne auringonvalo ei pääse ja varmistaa, että kaikki verhot ovat aina auki.

5. Siivoa myös jääkaappi ja muut kodinkoneet. Hella on tärkeä ja kannattaa harkita sen uusimista ennen myynnin aloittamista ja myös muidenkin laitteiden kuten jääkaappipakastimen uusiminen voi tehdä hyvän vaikutuksen ostajiin ja aikaansaada nopean ostopäätöksen.  Heitä pois rikkinäiset kodinkoneet,  korjaa myös vuotavat hanat ja vesijohdot ja kiillota teräksiset pinnat kuten tiskipöytä. Siivoa keittiö huolellisesti ja samoin tee kylpyhuoneesta niin siisti, puhdas ja kiiltävät kuin mahdollista. Käytä siivousalan ammattilaisen  palvelua tämän myyntisiivouksen tekemiseen jos mahdollista.

 

6. Seuraavaksi varmista, että asunnon  huonekalut ovat järjestyksessä ja eivät vaikeuta kulkemista siellä. Huonekaluja uudelleen järjestelemällä voit luoda enemmän tilaa ja kaappitilaa taas on hyvä lisätä asuntoon tarvittaessa.

 

 

7. Eläimet voivat joskus aiheuttaa pelkoja.  Kaikki asunnonostajat eivät pidä eläimistä joten  huolehdi, että lemmikkisi ovat sillä aikaa muualla kun asunnonkatsojat tulevat paikalle.

 

8. Jos olet palkannut välittäjän  suorittamaan myyntiä,  niin sinun ei pitäisi itse olla läsnä, kun välittäjä suorittaa esittelyä.  Ostajat viihtyvät pidempään esittelyssä kun he voivat vapaasti katsoa asuntoa eikä heidän tarvitse kohteliaisuussyistä varoa paikallaolevia asunnonomistajia. Kun ostajan voivat tutustua pidempään ja rauhassa asuntoon niin tutustuminen johtaa useammin myönteiseen ostopäätökseen.

 

9. Ja lopuksi, muistaa että älä turhaan aliarvio asuntoasi ja suurentele sen rajoituksia.  Muista aina  sanoa, että tämä asunto on ostajille hyvä paikka asua. Positiivisesti ajatteleva välittäjä tai itsemyyjä auttaa myös ostajaa ajattelemaan positiivisesti ja samalla ostamaan asuntosi.

Pyydä Ilmainen Arvio asunnostasi! Lähetä