Välttämällä seuraavia virheitä voit säästä tuhansia euroja asuntosi myynnissä

By 19.10.2015 Blogi No Comments

Keskiverto myyjä sortuu noin viiteen yleisistä ”myyjän synneistä”, menettäen tuhansia euroja. Onneksi kaikki nämä virheet ovat vältettävissä sikäli kuin osaat tunnistaa ne.

1. Jätät ammattilaisen palkkaamatta. Yksin asuntoaan myyvät heräävät poikkeuksetta siihen todellisuuteen, että myynti ilman oikeita kanavia on lähes mahdotonta. Oli markkinatilanne mikä hyvänsä, tarvitset ammattitaitoa kiihdyttämään asuntosi myyntiprosessia.

2. Laiminlyöt tarvittavat korjaustoimet. Ostajat ovat nykypäivänä erittäin tietoisia, ja löytävät varmasti kaikki negatiiviset puolet kohteista joista ovat kiinnostuneet. Säästät rahaa suorittamalla tarvittavat remontoinnit ja hienosäädöt ennen kuin potentiaaliset asiakkaat ne huomaavat..

3.Kieltäydyt tekemästä tilaa. Tavaranpaljous estää ostajia näkemästä kaikkea tilaa ja rajoittaa heidän omia visioitaan huoneistosta. Kalusteet antavat asunnolle aina persoonallisuutta, mutta varmista välittäjältäsi missä menee hyvän maun raja.

4. Huoneiston myyminen tyhjänä. Vaikka liika tavara on pahasta, tyhjyys saa ostajille aikaan samankaltaisen tunteen – Näytä heille kalusteratkaisut joihin sinä olet päätynyt, niin he pystyvät visualisoimaan omia ratkaisujaan paremmin.

5. Hinnoittelet väärin. Yli -tai alihinnoiteltu huoneisto on yksi kalleimmista virheistä. Tee yhteistyötä välittäjäsi kanssa jolloin löydätte tilanteen jossa asunto ei istu markkinoilla liian pitkään, mutta ei myöskään jää harmittamaan liian halpana kauppana.

6. Annat tunteille vallan. Moni myyjä yhdistää tunnetiloja myydessään asuntonsa. Vaikka sinulla olisi rajattomasti hyviä muistoja vanhasta asunnostasi, se ei nosta sen hintaa markkinoilla suhteessa muihin asuntoihin.

7. Epärehellisyys. Rehellisyys maan perii, ja tämä pätee myös asuntojen myyntiin. Mikään ei niin varmasti karkoita potentiaalista ostajaa kuin vilpin paljastuminen.

8. Väärä ajoitus. Kysyminen ei maksa mitään! Asunnon seisottaminen markkinoilla voi olla pitkässä juoksussa kallista puuhaa, joten keskustele välittäjäsi kanssa parhaasta ajankohdasta laittaa asuntosi myyntiin.

9. Et ota selvää kaikista kuluista. Muista pitää huolta siitä että kaikki myynti -ja ostoprosessiin liittyvät asiakirjakulut kuuluvat välityspalkkioon.

Kukaan ei halua menettää rahaa huolimattomuuttaan. Pidä nämä vinkit mielessäsi niin sulava myyntiprosessi on taattu!

 

Lähde: Forbes

Pyydä Ilmainen Arvio asunnostasi! Lähetä